~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Αηδάνι (2017)

Λευκό, Ξηρό
Αϊδάνι Πληροφορίες

Αϊδάνι

Κυκλαδίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τη Σαντορίνη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν ακόμα στην Πάρο και στη Νάξο. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά που χαρακτηρίζονται από μέτριο αλκοόλ, μεσαία οξύτητα και μεγάλη αρωματική ένταση. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Σαντορίνη και Vinsanto - Σαντορίνη.

Π.Γ.Ε Κυκλάδων
Επισκοπή Γωνιά – Σαντορίνη
84/100
4 / 5

Έντονες λεμονάτες νότες, μαζί με ορυκτό, λίτσι, ροδάκινο και πεπόνι. Το στόμα είναι πολύ ντελικάτο, με μεγάλη επίγευση.