~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Αηδάνι (2017)

Λευκό, Ξηρό
Αϊδάνι Πληροφορίες

Αϊδάνι

Κυκλαδίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τη Σαντορίνη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν ακόμα στην Πάρο και στη Νάξο. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά που χαρακτηρίζονται από μέτριο αλκοόλ, μεσαία οξύτητα και μεγάλη αρωματική ένταση. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Σαντορίνη και Vinsanto - Σαντορίνη.

Π.Γ.Ε Σαντορίνης
Οία – Σαντορίνη
80/100
4 / 5

Ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη έχουμε ωραία αρώματα λουλουδιών, όπως νυχτολούλουδο και γιασεμί, εμπλουτισμένα με νότες πεπονιού, αχλαδιού, μάνγκο και τσιπς μπανάνας. Το στόμα έχει επίσης τροπικές νότες, καλή οξύτητα και μέτρια επίγευση.