~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

ΑΜΜΑ (2011)

Κόκκινο, Επιδόρπιο
Αϊδάνι, Μανδηλαριά Πληροφορίες

Αϊδάνι

Κυκλαδίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τη Σαντορίνη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν ακόμα στην Πάρο και στη Νάξο. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά που χαρακτηρίζονται από μέτριο αλκοόλ, μεσαία οξύτητα και μεγάλη αρωματική ένταση. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Σαντορίνη και Vinsanto - Σαντορίνη.

Μανδηλαριά

Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με μεσαίου βάθους χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων και δέρματος. Στόμα μεσαίου όγκου, με τραχιές ταννίνες και χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή των οίνων Ο.Π.Α.Π. Πεζά, Αρχάνες, Πάρος, Ρόδος, καθώς και αρκετών Τοπικών οίνων.

Π.Γ.Ε Κυκλάδων
Νάουσα – Πάρος
84/100
4 / 5

Βαθύ χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες, που αποκαλύπτει μια γεμάτη μύτη με νότες κόκκινων φρούτων, αγριοκέρασων και δαμάσκηνου. Το στόμα ακολουθεί τη μύτη, έχει διάρκεια και ωραίες σχηματισμένες ταννίνες. Η γλυκύτητα ισορροπεί πολύ καλά.