~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Αμπελιαστός (2005)

Κόκκινο, Επιδόρπιο
Μανδηλαριά Πληροφορίες

Μανδηλαριά

Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με μεσαίου βάθους χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων και δέρματος. Στόμα μεσαίου όγκου, με τραχιές ταννίνες και χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή των οίνων Ο.Π.Α.Π. Πεζά, Αρχάνες, Πάρος, Ρόδος, καθώς και αρκετών Τοπικών οίνων.

Σαντορίνης
Στενήμαχος - Νάουσα
86/100
4 / 5

Ωραίο κεραμιδί χρώμα. Στη μύτη, κυριαρχούν τα αρώματα του καφέ, της κανέλας και της σταφίδας. Το στόμα μπαίνει αρκετά όξινα και η οξύτητα συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι την επίγευση, που έχει νότες σοκολάτας.