..Malvasia
Ποικιλία που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στη Χαλκιδική. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν στη Στερεά Ελλάδα. Ο τρύγος γίνεται στα τέλη Αυγούστου. Παράγει κρασιά με αρώματα που θυμίζουν μοσχάτο, δηλαδή τριαντάφυλλο (και λουλούδια γενικότερα), κίτρινα φρούτα, εσπεριδοειδή και πιπεριά. Στόμα γεμάτο, με υψηλό αλκοόλ και μεσαία οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών οίνων.
Κιτρινόλευκο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Φινετσάτη μύτη με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και καραμελωμένου κίτρου. Στη γεύση είναι λιγότερο έντονο με επίγευση που παραπέμπει σε κίτρο και νεράτζι.