~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Meltemi (2017)

Λευκό, Ξηρό
Μονεμβάσια, Ροδίτης Πληροφορίες

Μονεμβάσια

Ποικιλία που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στις Κυκλάδες, με επίκεντρο καλλιέργειας την Πάρο. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν κατά κύριο λόγο στην Εύβοια. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου. Παράγει κρασιά με μικρής έντασης, απλά, αρώματα κίτρινων φρούτων. Στόμα ελαφρύ, με χαμηλή οξύτητα. Είναι ευοξείδωτη. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Πάρος λευκός, Πάρος ερυθρός, καθώς και σε ορισμένους Τοπικούς οίνους.

Ροδίτης

Πανελλαδικής εμβέλειας ποικιλία, με επίκεντρο (κυρίως λόγω ονομασίας προέλευσης) την Αχαΐα. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με αρώματα κίτρινων φρούτων, όπως ο ανανάς. Στόμα μεσαίου όγκου, με χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Πάτρα, Αγχίαλος, Πλαγιές Μελίτωνα, πολλών Τοπικών οίνων και οίνων με Ο.Κ.Π.

Π.Γ.Ε Κυκλάδων
Νάουσα – Πάρος
78/100
3 / 5

Εκρηκτική μύτη με φλούδες νεραντζιού, φυτικές νότες και spicy πινελιές. Γεύση μέτριας έντασης, με την φυτικότητα να κυριαρχεί και μικρή επίγευση.