~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Meltemi (2016)

Κόκκινο, Ξηρό
Μανδηλαριά Πληροφορίες

Μανδηλαριά

Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας τις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με μεσαίου βάθους χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων και δέρματος. Στόμα μεσαίου όγκου, με τραχιές ταννίνες και χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή των οίνων Ο.Π.Α.Π. Πεζά, Αρχάνες, Πάρος, Ρόδος, καθώς και αρκετών Τοπικών οίνων.

Π.Γ.Ε Κυκλάδων
Νάουσα – Πάρος
79/100
3 / 5

Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα κόκκινων φρούτων σε ένα φόντο καφέ και σοκολάτας. Στο στόμα υπάρχει μια μικρή αίσθηση φυτικότητας. Οι ταννίνες είναι βελούδινες και φαίνονται μέχρι την επίγευση.