~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Μονοπάτι (2016)

Κόκκινο, Ξηρό
Αγιωργίτικο Πληροφορίες

Αγιωργίτικο

Η ευγενέστερη ποικιλία της Πελοποννήσου, με επίκεντρο καλλιέργειας την περιοχή της Νεμέας. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στην Αρκαδία, στην Αργολίδα και αλλού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ανάλογα με το περιβάλλον και τον τρόπο καλλιέργειας, το Αγιωργίτικο μπορεί να δώσει ροζέ, ελαφρά ερυθρά, ερυθρά παλαίωσης και γλυκά κρασιά. Τα ερυθρά κρασιά που παράγει χαρακτηρίζονται από βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσι, μούρο. Στόμα πλούσιο, με πολύ μαλακές ταννίνες και χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή του οίνου Ο.Π.Α.Π. Νεμέα και αρκετών Τοπικών οίνων.

Π.Ο.Π Νεμέας
Αμπελοτόπι Αγίου Σωτήρος – Νεμέα
83/100
4 / 5

Σύνθετη μύτη με γήινα αρώματα, δέρματος και μανιταριού, μαζί με νότες bitter σοκολάτας, γλυκό κεράκι, βανίλια και πούρο. Στο στόμα φαίνεται η παρουσία του αλκοόλ και του βαρελιού. Μέτρια επίγευση.