~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Moraitis Winery Paros (2016)

Λευκό, Ξηρό
Μονεμβάσια Πληροφορίες

Μονεμβάσια

Ποικιλία που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στις Κυκλάδες, με επίκεντρο καλλιέργειας την Πάρο. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν κατά κύριο λόγο στην Εύβοια. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου. Παράγει κρασιά με μικρής έντασης, απλά, αρώματα κίτρινων φρούτων. Στόμα ελαφρύ, με χαμηλή οξύτητα. Είναι ευοξείδωτη. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Πάρος λευκός, Πάρος ερυθρός, καθώς και σε ορισμένους Τοπικούς οίνους.

Π.Ο.Π Πάρου
Νάουσα – Πάρος
80/100
4 / 5

Πολύ έντονα αρώματα στην μύτη που παραπέμπουν κυρίως σε ώριμα εσπεριδοειδή και κερήθρα. Στο στόμα πρωταγωνιστεί το ξύλο και σε δεύτερη ανάγνωση εκδηλώνεται το φρούτο. Μακριά επίγευση.