~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Νεμέα Ράπτη (2014)

Κόκκινο, Ξηρό
Αγιωργίτικο Πληροφορίες

Αγιωργίτικο

Η ευγενέστερη ποικιλία της Πελοποννήσου, με επίκεντρο καλλιέργειας την περιοχή της Νεμέας. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στην Αρκαδία, στην Αργολίδα και αλλού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ανάλογα με το περιβάλλον και τον τρόπο καλλιέργειας, το Αγιωργίτικο μπορεί να δώσει ροζέ, ελαφρά ερυθρά, ερυθρά παλαίωσης και γλυκά κρασιά. Τα ερυθρά κρασιά που παράγει χαρακτηρίζονται από βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσι, μούρο. Στόμα πλούσιο, με πολύ μαλακές ταννίνες και χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή του οίνου Ο.Π.Α.Π. Νεμέα και αρκετών Τοπικών οίνων.


Λεόντιο - Νεμέα
84/100
4 / 5

Αβανταδόρικη μύτη με αρώματα ξηρών καρπών, όπως κάσσιους, μαρμελάδες φρούτων και σοκολάτα. Το στόμα έχει στιβαρές τανίνες και μεγάλη επίγευση με αρώματα σοκολάτας.