~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Paros Moraitis (2017)

Λευκό, Ξηρό
Μονεμβάσια Πληροφορίες

Μονεμβάσια

Ποικιλία που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στις Κυκλάδες, με επίκεντρο καλλιέργειας την Πάρο. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν κατά κύριο λόγο στην Εύβοια. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου. Παράγει κρασιά με μικρής έντασης, απλά, αρώματα κίτρινων φρούτων. Στόμα ελαφρύ, με χαμηλή οξύτητα. Είναι ευοξείδωτη. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Πάρος λευκός, Πάρος ερυθρός, καθώς και σε ορισμένους Τοπικούς οίνους.

Π.Ο.Π Πάρου
Νάουσα – Πάρος
82/100
4 / 5

Στη μύτη παντρεύονται τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα ροδοπέταλα. Λίγο πιο πικρό στη γεύση, θυμίζει φλούδες εσπεριδοειδών. Ωραίο παιχνίδι στον ουρανίσκο με την οξύτητα.