Κοσμοπολίτικη γαλλική ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας την περιοχή της Βουργουνδίας. Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες μικρές νησίδες καλλιέργειας. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου. Παράγει κρασιά με χρώματα μεσαίας έντασης, αρώματα έντονα και σύνθετα κόκκινων φρούτων, φρασκοστάφυλου και φράουλας, και λουλουδιών όπως η βιολέτα, που γίνονται πιο σύνθετα και ευδιάκριτα με την παλαίωση. Στόμα μεσαίου πάχους, με αρκετά αισθητές ταννίνες και υψηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή ελάχιστων επιτραπέζιων οίνων ποιότητας.
Τυπικά αρώματα της ποικιλίας, με αρκετή κομψότητα. Ωραίες νότες βιολέτας με νύξεις φρούτων. Το στόμα είναι νόστιμο, με απρόσμενες νότες καπνού.