~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Σαντορίνη (2017)

Λευκό, Ξηρό
Ασύρτικο Πληροφορίες

Ασύρτικο

Η ευγενέστερη και πλέον πολυδυναμική λευκή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, με επίκεντρο καλλιέργειας τις Κυκλάδες και κατά κύριο λόγο τη Σαντορίνη. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 άρχισε να καλλιεργείται και σε πολλά σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα σημαντικές νησίδες καλλιέργειας στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο και αλλού. Ο τρύγος γίνεται, ανάλογα με την περιοχή, στο πρώτο ή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Παράγει κρασιά μέ αρώματα σύνθετα, μεσαίας έντασης, εσπεριδοειδών (λεμονιού), κίτρινων φρούτων, βοτανικά και ορυκτά, και με την ωρίμανση αρώματα ξερών καρπών, μελιού, τσαγιού. Στόμα πλούσιο με υψηλό αλκοόλ και πολύ υψηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή οίνων Ο.Π.Α.Π. Σαντορίνη, Vinsanto - Σαντορίνη, Πλαγιές Μελίτωνα και αρκετών Τοπικών οίνων.

Π.Ο.Π Σαντορίνης
Πύργος Καλλίστης – Σαντορίνη
84/100
4 / 5

Ανοιχτό κίτρινο με έντονες χρυσαφί ανταύγειες. Γοητευτικά αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών αγκαλιάζονται από νότες κερήθρας και γιασεμιού. Έντονο χρυσοκίτρινο. Ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα εξωτικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, εμπλουτισμένα με νότες λευκών λουλουδιών, κυρίως αγιόκλημα και άνθη λεμονιάς. Φρέσκια και δροσερή μύτη με αρώματα λεμονιού και κίτρου. Το στόμα ταυτίζεται με τη μύτη και εμπλουτίζεται με ορυκτές νότες. Καλή και μακρά επίγευση.