Πελοποννησιακή ποικιλία, με επίκεντρο καλλιέργειας την Αρκαδία. Νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν επίσης στη Λακωνία, στη Μεσσηνία και αλλού. Ο τρύγος γίνεται στις αρχές Οκτωβρίου. Παράγει κρασιά με γκρι χρώμα και ευδιάκριτα αρώματα, όπου κυριαρχεί το τριαντάφυλλο, και ως φόντο η μέντα και τα κίτρινα φρούτα. Στόμα ελαφρύ, με λίγο αλκοόλ και υψηλή οξύτητα. Παράγει αφρώδη κρασιά. Συμμετέχει στην παραγωγή του οίνου Ο.Π.Α.Π. Μαντινεία και ορισμένων Τοπικών οίνων.
Χρυσό χρώμα. Μέτριας έντασης αρώματα με ανθικό χαρακτήρα. Το στόμα είναι ισορροπημένο με καλή οξύτητα. Κοντή επίγευση.