~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Κυδωνίτσα

Άγνωστης προέλευσης λευκή ποικιλία που καλλιεργείται στον Νομό Λακωνίας. Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου η καλλιέργεια της τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, ανήκει στις συνιστώμενες ποικιλίες-όπως και στον Νομό Αργολίδος. Είναι επιτρεπόμενη ποικιλία σε όλες τις Κυκλάδες. Η ωρίμανση της διαρκεί μέχρι το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι ευαίσθητη στις ασθένειες, ενώ το γλεύκος της παρουσιάζει τάσεις προς οξείδωση. Χαρακτηριστικά αρώματα του ελαφρού κρασιού που δίνει η Κυδωνίτσα είναι τα λευκά φρούτα και το κυδώνι. Χρησιμοποιείται (αυτόνομα ή σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες) για την παραγωγή Τοπικών Οίνων στο νομό Λακωνίας.

Ετικέτες κρασιών