~ Ανακαλύψτε τον κόσμο του ελληνικού κρασιού ~

Μαύρο Μεσενικόλα

Ερυθρή ποικιλία άγνωστης προέλευσης, που καλλιεργείται μόνο στον Νομό Καρδίτσας. Η ποιότητα του κρασιού από Μαύρο Μεσενικόλα βελτιώνεται όταν η ποικιλία καλλιεργείται σε λόφους η ημιορεινές περιοχές και σε ξηρικούς αμπελώνες. Είναι ευαίσθητη στη σήψη αλλά ανθεκτική στον περονόσπορο. Συνοινοποιείται με τις ποικιλίες Syrah και Carignan για την παραγωγή του οίνου Ονομασίας Προελεύσεως “Μεσενικόλα”.

Ετικέτες κρασιών

Δεν βρέθηκαν κρασία