Επίσης, ξεχασμένη και σπάνια λευκή ποικιλία της Σαντορίνης. Ο τρύγος του Κατσανού γίνεται στις αρχές Αυγούστου και το κρασί έχει λεπτά αρώματα λουλουδιών ενώ η γεύση του είναι φρουτώδης, με ήπια μεταλλικότητα και χαμηλή οξύτητα. Μέχρις στιγμής μόνο ένας παραγωγός του νησιού (Γαβαλάς) εμφιαλώνει κρασί από τη συγκεκριμένη ποικιλία.
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Στη μύτη αρώματα πεπονιού μαζί με λεμονόχορτο και μέλι. Το στόμα έχει μέτρια ένταση με καλή οξύτητα και νότες εσπεριδοειδών.